NBC dumpt Donald Trump

30 juni 2015 12:57 | actualiteiten | Door Televizier

© Comedy Central

De Amerikaanse zender NBC heeft per direct gebroken met miljardair en presidentskandidaat Donald Trump nadat hij in een speech racistisch uit de hoek kwam.

In een van zijn meest recente toespraken beweerde Trump dat Mexico moedwillig misdadigers, verkrachters en drugsverslaafden over de grens stuurt de VS in. NBC is hier niet van gediend en liet in een verklaring weten dat ze geen gebruik meer wensen te maken van zijn diensten.

"You're fired!"

Dit betekent dat "De Donald" niet meer te zien zal zijn in Celebrity Apprentice, de reality show die hij jaren geleden groot maakte. NBC bezit de rechten van het programma, Trump werd simpelweg ingehuurd als gezicht van de show. Naar verluidt kreeg hij drie miljoen dollar per aflevering om op te draven in de eerste en laatste minuten en een kandidaat naar huis te sturen met zijn klassieke catchphrase "you're fired!". 

Miss verkiezingen

Ook al is het verlies van Celebrity Apprentice een tegenvaller, Trump voelt het niet direct in zijn portemonnee. Wat wel zwaarder weegt is het feit dat NBC ook de jaarlijkse, door hem georganiseerde, Miss USA en Miss Universe verkiezingen niet meer uitzendt. Deze show waren vanwege de vele sponsoren enorm lucratief voor de miljardair. 

Trump vuurt terug

Trump zou Trump niet zijn als hij niet onmiddellijk en fel zou reageren op het besluit van NBC. Zo claimt hij sowieso al te hebben aangegeven dat hij stopt met The Apprentice vanwege zijn presidentscampagne. Daarnaast beweert de zakenman dat NBC wordt geleid door een stel zwakke idioten dat de waarheid over illegale immigranten niet onder ogen durft te zien. Volwassen als hij is, besloot de 68-jarige Trump ook alle NBC-directeuren te royeren die lid waren van zijn exclusieve Trump golf club in Miami.

Meer over