NBC ontslaat presentator Matt Lauer na klachten seksueel wangedrag

29 november 2017 13:33 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Matt Lauer (59) is ontslagen als presentator van NBC's populaire ochtendprogramma The Today Show, na klachten over seksueel wangedrag richting vrouwelijke collega's.

Lauer, al twintig jaar het gezicht van de veelbekekend ochtendshow, geldt als één van de bekendste en betrouwbare gezichten van de Amerikaanse beeldbuis.

Ontslag

Dat imago lijkt toch niet helemaal te kloppen: uit een reeks klachten blijkt dat Lauer zich al enige tijd ongepast gedragen zou op de werkvloer. NBC neemt de zaak dermate serieus dat Lauer op staande voet is ontslagen, tot onzetting van zijn vrouwelijke mede-presentatoren die live op televisie verklaarden ontsteld en geschokt te zijn door de gang van zaken.

Charlie Rose

Lauer is niet het eerste Amerikaanse omroepicoon in de ochtend dat het veld moest ruimen. Eerder deze maand ontsloeg concurrent CBS presentator en boegbeeld Charlie Rose. De 74-jarige co-host en geprezen interviewer van CBS This Morning zou zich in het verleden herhaaldelijk hebben opgedrongen aan jonge, vrouwelijke collega's. 

Meer over