Nederland 3 en 3FM gaan nauw samenwerken

Vanaf 2014 gaan Nederland 3 en radiozender 3FM nauwer samenwerken. De twee ontwikkelen steeds meer gezamenlijke projecten.

Dat vertelt netmanager Roek Lips aan de Telegraaf. Lips wil met de hechtere samenwerking "aansluiting zien te vinden op het veranderende mediagedrag van jongeren." Zij bekijken vaak niet een heel programma, maar slechts stukjes hiervan.

Join the Beat

De samenwerking krijgt in eerste instantie vorm in het programma Join the Beat. Gerard Ekdom presenteert wekelijks een muziekfragment, dat samen met een producer en de kijkers wordt omgetoverd tot een hit.

GIEL-Mobiel!

Lips ziet ook wel brood in de GIEL-Mobiel!, onderdeel van de 3FM-radioshow van Giel Beelen. Hierbij geven bekende Nederlanders een telefoon aan elkaar door die elke morgen door Beelen wordt gebeld. Tijdens TV Lab is al een pilot van dit idee te zien, met Frank Evenblij als presentator.

Serious Request

Eerder werkten de radio- en tv-zender al samen aan programma's als Serious Request en De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Onder anderen 3FM DJ's Gerard Ekdom, Giel Beelen en Sander Lantinga zijn al vaak te zien op Nederland 3 als presentator.

Reageren