Nederland 3 zet TV Lab-programma's maandag allemaal online

TV Lab-liefhebbers hoeven niet lang te wachten op de eerste proefafleveringen die tijdens het tv-experiment worden uitgezonden. Nederland 3 zet ze allemaal gelijk online.

Officieel begint TV Lab pas maandag 12 augustus om 21:50 uur op Nederland 3. Maar de Publieke Omroep heeft nu besloten om dat te vervroegen. Alle programma's worden maandag om 12:00 uur al online gezet.

Roek Lips

Het is de eerste keer dat de Publieke Omroep de programma's van TV Lab op deze manier aanbiedt. Volgens netmanager Roek Lips past deze vernieuwing prima bij TV Lab: “Binnen het experimentele karakter van TV Lab past het dat we als NPO ook experimenteren met het inspelen op veranderend kijkgedrag."

Kijkers moeten stemmen

Daarnaast wil de zender op deze manier zoveel mogelijk mensen betrekken bij de themaweek. ''Juist omdat we kijkers met TV Lab oproepen hun stem te laten horen, willen we ze de kans bieden de programma's te kijken wanneer het hun het beste uitkomt'', zegt netmanager Roek Lips.

TV Lab 2013

TV Lab loopt van 12 augustus tot en met 16 augustus. Onder andere de programma's De Gielmobiel, Mijn 5000 vrienden en Ali B en de 40 Wensen worden getest.

Reageren