Nederland wil Swiebertje terug

Het Nederlandse volk wil Swiebert terug op televisie. Dat blijkt uit een verkiezing dat de NRCV hield naar aanleiding van haar 90ste verjaardag.

De kijkers konden kiezen uit een lijst van 90 NCRV-programma's en de serie over zwerver Swiebertje kwam als favoriet uit de bus. Op plaats twee eindigde Farce Majeure en op drie Villa Felderhof. De top 8 is in de nacht van 15 op 16 november in een marathon te zien op NPO 1. De programma's die op de plaatsen 9 tot en met 15 zijn geëindigd, zijn aansluitend te zien op het themakanaal NPO Best.

Swiebertje

Swiebertje is een jeudgserie uit de jaren 60 en 70 met Joop Doderer in de hoofdrol. In 2001 werd de serie al gekozen tot beste tv-programma van 50 jaar Nederlandse televisie.  De NCRV zendt komend weekend de allerlaatste aflevering uit, waarin Swiebertje vertrekt naar Canada. Het is de start van de marathonnacht met NCRV-programma’s die om 01.00 begint en vooraf wordt gegaan door een feestelijk jubileumprogramma waarin (oud-)presentatoren herinneringen ophalen.

Herman Brood

Na Swiebertje volgt de 150e uitzending van Farce Majeure en de legendarische ontmoeting tussen Herman Brood en Majoor Bosshardt in Villa Felderhof. De andere programma’s die door de stemmers zijn gekozen, en in deze volgorde worden uitgezonden, zijn: De slimste Mens, Showroom, Stiefbeen en Zoon, Familie Knots en Zo Vader, Zo Zoon.

Meer over:

Reageren