Nederlandse reality in vooravond RTL 5

RTL 5 gaat het nieuwe tv-seizoen in met een hele nieuwe vooravond vol Nederlandse reality: Tattoo Stories, Even Krap Bij Kas, 112 Ooggetuige en 112 Noodoproep.

In Tattoo Stories worden tattoeerders gevolgd tijdens hun werk. Achter bijna alle opdrachten zit een verhaal omdat veel tattoos een emotionele betekenis hebben, zoals het verlies van een geliefde of het overwinnen van een verslaving. Maar er zijn ook genoeg tatoeages die voor de gein worden gezet, zoals een Amsterdammertje op iemands edele delen en de tekst ‘Bossche Bol’ op een kaalgeschoren hoofd. Programma's over tatoeages zijn bijzonder in op het moment, Miami Ink, The Next Tattoo Artist, America's Worst Tattoos, tatoeagesliefhebbers kunnen hun hart ophalen.

De Britse zangeres Cheryl Cole zou een aardige kandidaat zijn voor Tattoo Stories. Zij toonde dit weekend haar nieuwste tatoeage aan de wereld, en het is er eentje waar je niet omheen kunt.

Afbeelding
Even Krap bij Kas

Tattoo Stories wordt gevolgd door Even Krap bij Kas dat de dagelijkse gang van zaken bij verschillende pandjeshuizen laat zien. Mensen die snel contant geld nodig hebben, kunnen hun spulletjes, variërend van een theelepel tot een opgezette schildpad en van een bowlingbal tot een gouden tand, definitief verkopen of belenen. In dat laatste geval hebben ze een maand de tijd om hun spullen terug te kopen. Lukt dat niet, dan gaan de goederen alsnog de winkel in. Even Krap bij Kas gaat niet alleen over het reilen en zeilen in de winkels, maar belicht ook de vaak emotionele verhalen achter de transacties.

112

De nieuwe realityserie 112 Ooggetuige laat zien hoe hulpverleners hun werk doen. Daarnaast doen getuigen hun verhaal en krijgt de kijker tips hoe in noodsituaties te handelen. 112 Noodoproep brengt ook 112-situaties in beeld, maar dan worden deze van begin tot eind gereconstrueerd. Van het telefoontje tot de afloop ziet de kijker hoe mensen in noodsituaties handelen. Slachtoffers en betrokkenen vertellen zelf over de meest angstaanjagende momenten in hun leven. Van huiselijk geweld tot ongevallen en van verkrachtingen tot overvallen en branden.

De nieuwe programma's worden vanaf 2 september uitgezonden tussen 18.30 uur en 20.30 uur.

Reageren