Nelson Mandela uitgebreid herdacht op televisie

Wereldleider, icoon en held: Nelson Mandela. De voormalige president van Zuid-Afrika die onlangs op 95-jarige leeftijd overleed wordt ook op televisie uitgebreid herdacht.

Op dinsdag 10 december is er in het Soccer City Stadium in Johannesburg een herdenkingsbijeenkomst waar tal van staatshoofden, regeringsleiders en wereldsterren bij aanwezig zullen zijn. Namens Nederland geven koning Willem-Alexander en Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken acte de présence.

Herdenkingsdienst

De ceremonie is ook te volgen op gigantische schermen in drie andere stadions in Johannesburg. In Nederland is de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela live te volgen vanaf 9.55 uur op Nederland 1. De presentatie is in handen van Rik van de Westelaken.

Staatsbegrafenis

De staatsbegrafenis van de legendarische oud-president van Zuid-Afrika is op zondag 15 december. Deze historische zondag is omgedoopt tot dag van de nationale verzoening. De dienst is live te volgen op de NOS en wordt aan elkaar gepraat door Rob Trip. Er is nog geen precies uitzendtijdstip, omdat de tijd wanneer de dienst begint in Zuid-Afrika nog niet bekend is.

Nationaal eerbetoon

Ook in Nederland wordt Nelson Mandela niet vergeten.  Op het Leidseplein in Amsterdam is op de dag van de begrafenis het Nationaal Eerbetoon aan Mandela.  Tijdens de manifestatie kan er een condeleance-register worden getekend in de Stadsschouwburg en treden diverse artiesten op in de Melkweg. Daarnaast is de staatsbegrafenis in Zuid-Afrika live te volgen op grote schermen. Onder leiding van Rik van de Westelaken schakelt de NOS live naar de bijzondere bijeenkomst.

Radio en televisie

Op de radio is het eerbetoon te beluisteren op 3FM en voor wie de bijeenkomst wil zien op televisie moet kijken naar 101TV. Het programma en de aanvangstijden zijn binnenkort te vinden op de site 'Samen door Mandela'.

Reageren