Niet 123 Weg-petitie bijna kwart miljoen keer ondertekend

Woensdag 9 oktober protesteert de Publieke Omroep op het Malieveld tegen de mogelijke extra bezuinigingen. De petitie is al bijna een kwart miljoen keer ondertekend.

De Nederlandse Publiek Omroep (NPO) trekt alles uit de kast om de extra bezuinigingen van €100 miljoen te voorkomen. Zelf noemen ze deze extra bezuinigingen "de strop" en ''een doodsteek".

Daarom organiseerde de NPO een online petitie onder de naam 'Onze programma's bezuinig je niet 1, 2, 3 weg'. Deze is inmiddels 246.738 keer ondertekend.

Musical Sing-a-long

De petitie wordt op woensdag 9 oktober overhandigd aan staatssecretaris Sander Dekker. Daaromheen organiseert de NPO een grote demonstratie op het Malieveld.

Vanaf 11.15 uur is iedereen die mee wil protesteren welkom. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd: zo is er een Kinderen voor Kinderen-workshop, een Musical Sing-a-long met Frits Sissing en Daphne Flint en ook cabaretier Pieter Derks en Freek de Jonge treden op.

Daarnaast vindt er een debat plaats met verschillende mediawoordvoeders uit de Tweede Kamer, dit onder leiding van Cees Grimbergen.

Lunchpakketje

Wie mee wil demonstreren kan gebruik maken van het gratis vervoer dat de NPO heeft geregeld, hiervoor is in elke provincie minimaal één opstapplaats. In de bus krijg je gratis koffie en thee en op het Malieveld ontvang je een lunchpakketje.

Het ondertekenen van de petitie kan nog tot en met twaalf uur middennacht op niet123weg.nl, hier vind je ook het complete programma voor de dag.

Reageren