Onder leiding van YouTuber Kalvijn

Nieuw programma Avastars van SBS6 komt eraan

19 december 2022 09:33 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© William Rutten
De zang- en danswedstrijd Avastars van SBS6 komt eraan. Op 24 februari zal de eerste aflevering uitgezonden worden onder leiding van YouTuber Kalvijn.

Dat heeft Talpa maandag bekendgemaakt.

Virtueel

In Avastars creëren een danser en zanger samen een zogeheten avatar in een virtuele wereld. Door het gebruik van motioncapture-technieken stuurt het zangtalent het gezicht en de stem aan terwijl het danstalent voor de bewegingen van het lichaam en het hoofd zorgt. Ook voeren de avastars livegesprekken met presentator Kalvijn en de jury Dj Nicky Romero, zang- en tv-duo Nick & Simon en choreograaf Dan Karaty.

Lang wachten

Voor kijkers die uitkijken naar dit programma is het geduld op de proef gesteld. Het programma werd al in mei 2021 aangekondigd door Talpa. Ze communiceerden toen dat het programma in het voorjaar van 2022 op televisie te zien zou zijn. De nieuwe datum is dus 24 februari 2023. 

Winst

De winnende avastar wint 50.000 euro en mag een single en videoclip opnemen met zangeres Davina Michelle. Wie de deelnemende duo's zijn, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Avastars is vanaf 24 februari wekelijks om 20:30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

Meer over