Nieuw seizoen Orange Is the New Black morgen op Netflix

5 juni 2014 14:29 | actualiteiten | Door Televizier

De fans van Orange Is the New Black kunnen de komende dagen hun hart ophalen. De gehele tweede reeks van de gevangenisserie is vanaf morgen te zien op Netflix.

De streaming videodienst Netflix kondigde het nieuws vandaag aan via Twitter. De mededeling werd met luid gejuich ontvangen door de liefhebbers die in spanning op de serie hebben gewacht. 

Vrouwengevangenis

Orange Is the New Black gaat niet over het Nederlands elftal, maar over het gevangenisleven. De keurige Piper Chapman draait de gevangenis in vanwege een fout (iets met veel drugs) die ze jaren daarvoor maakte. En in de gevangenis maakt ze het nodige mee. Humor en drama komen samen in de serie en die combinatie is goud waard. Door het succes heeft Netflix nog voordat het tweede seizoen begint al een derde reeks aangekondigd.

Populair thema

Het gevangenisthema doet het al jaren erg goed bij de kijker. Buch in de Bajes, Prison Break en Locked Up Abroad zijn slechts enkele populaire programma’s waarin het gevangenisleven centraal staat. Het kijken naar series die zich in een penitiaire inrichting afspelen zijn ook geliefd. Denk aan Prison Break, Celblok H., Vrouwenvleugel, en Oz. Aan drama en bijzondere verhalen is er geen gebrek en dat lijkt de sleutel tot succes. 

De streaming videodienst heeft een neusje voor populaire series. De Netflix-serie House Of Cards zette de mediawereld eerder al op zijn kop.

Meer over