Nieuwe aflevering Boos: Wist John de Mol van vier eerdere aangiften?

25 augustus 2022 17:10 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Ed van de Pol
Wist John de Mol toch meer dan hij in de eerste Boos-uitzending van het The Voice-seksueel misbruikschandaal toegaf? Tim Hofman presenteerde bewijs in het YouTube-programma dat vier medewerkers al in 2018 bij de leiding van Talpa hebben geklaagd over Jeroen Rietbergen.

Boos liet een opname horen van een medewerker die de dag na de Boos-uitzending met iemand van Talpa spreekt over haar melding en die van drie andere medewerkers. Talpa-bazen Linde de Jong en Rik Brug zouden met deze vier meldingen naar John de Mol zijn gegaan die daarop woest was geworden op zijn zwager, zo werd de medewerker verzekerd. Dit speelt zich dus af voor het geval van de kandidate die in 2019 melding deed van seksueel overschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen. 

ITV

Veel verder dan die tape en appjes kwam Tim Hofman dit keer niet omdat alle betrokkenen weigerden antwoorden te geven op de nieuwe vragen die Tim voor ze had. Rick Brug, die nu bij tv-producent ITV werkt, liet in een schriftelijke verklaring nog wel weten dat hij zijn nieuwe werkgever bij zijn aantreden al heeft laten weten wat er gaande was bij The Voice. En dat terwijl ITV zelf een half jaar geleden nog beweerde van niets te weten. 

John de Mol

Gisteren werd al bekend dat John de Mol geen trek had in een nieuw interview met Tim Hofman, terwijl hij na de vorige uitzending van Boos nog wel een tweede gesprek toezegde. De Mol liet via zijn woordvoerder Paul Römer alleen weten dat John de Mol echt niet van vier meldingen wist. De vraag blijft nu openstaan wie er dan gelogen heeft. Is het John of zijn het Rick en Linde?

Meer over