Voor alle leeftijden

Nieuwe comedy over prehistorie binnenkort op de buis

30 januari 2023 16:16 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Curly & Straight
Onder anderen Erik van Muiswinkel, Frank Lammers en Lies Visschedijk gaan hoofdrollen vertolken in een nieuwe historische comedy over de prehistorie. De serie Welkom in de prehistorie van NTR bestaat uit twee afleveringen.

De afleveringen zijn voor alle leeftijden geschikt.

Verhaal

De prehistorie staat dus centraal met zijn 2,5 miljoen jaar. Dat betekent dat zowel de steentijd als de bronstijd en de ijzertijd voorbij komen. De afleveringen duren 25 minuten. "Van wie stammen we af? Waar komen de mensen vandaan? Wie maakte de grottekeningen en de hunebedden, hoe maakten de oermensen vuur, hoe koud was de ijstijd en waar zijn al de neanderthalers toch gebleven? Wat was de grootste sprong voorwaarts van de mens?", valt te lezen in de omschrijving van het tweeluik.

Bekende namen

Charles Darwin (Van Muiswinkel) en de ijsmummie Ötzi (Rogier in 't Hout) en Dorine (Plien van Bennekom) beantwoorden al deze vragen in de serie. Ook is onder anderen Julius Caesar (Pierre Bokma) even te zien. Ook Ellen Pieters, Bas Hoeflaak, Remko Vrijdag, Lucretia van der Vloot, Sanguita Akkrum, Roos van Erkel, Sieger Sloot, Wimie Wilhelm, Dorien van Gent en Lucas Reijnders maken hun opwachting in de serie. Het tweeluik is bedacht, geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. 

Vergelijkbaar

Het is niet voor het eerst dat een serie over historie gemaakt wordt. Eerder waren ook Welkom bij de Romeinen en Welkom in de Gouden Eeuw al op televisie. 

Welkom in de prehistorie op 12 en 19 februari te zien op NPO Zapp.

Meer over