Nieuwe inzichten Madeleine McCann-zaak in Opsporing Verzocht

AVRO Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan de verdwijning van Madeleine McCann in 2007. Dit omdat er nieuwe inzichten en aanwijzingen zijn.

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit de slaapkamer van het vakantie-appartement in het Portugese Praia da Luz waar haar familie verbleef. Sindsdien is er veel onderzoek gedaan naar de verdwijning, maar Madeleine werd niet gevonden.

Twee jaar geleden begonnen 38 rechercheurs van Scotland Yard met het opnieuw bekijken en analyseren van alle onderzoeksdossiers. Dit heeft nieuwe inzichten en aanknopingspunten opgeleverd die het mysterie hopelijk kunnen oplossen.

Opsporing Verzocht

Hierbij hebben de rechercheurs ook de hulp nodig van de Nederlandse kijker en daarom is Opsporing Verzocht ingeschakeld. Onderzoeksleider Andrew Redwood vermoedt dat er Nederlanders zijn met relevante informatie. Zo meldde een ooggetuige Madeleine McCann gezien te hebben met een man die Nederlands of Duits sprak.

In 2008 meldde een medewerkster van een feestartikelenwinkel in Amsterdam Oost het Britse meisje gezien te hebben. Deze tip leidde uiteindelijk nergens toe.

Crimewatch

Ook het Britse Crimewatch stond gisteravond geheel in het teken van de zaak. Er werden twee compositietekeningen getoond van mannen die bij Maddie gezien zouden zijn. Dit leidde tot 500 tips, waarbij verschillende keren dezelfde naam werd genoemd.

De politie achterhaalde dat de man op de bewuste avond niet met Madeleine rondliep, maar met zijn eigen kind.
Hij is dus geschrapt als verdachte.

Het is te hopen dat Opsporing Verzocht vanavond ook bruikbare tips oplevert. Opsporing Verzocht wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1.

De uitzending van Crimewatch bekijk je hieronder:

Meer over:

Reageren