Nieuwslezeres Margreet Spijker (49) na 16 jaar ontslagen bij RTL Nieuws

Nieuwslezeres Margreet Spijker moet na 16 jaar weg bij het RTL Nieuws. De reden: de hoofdredactie wil een nieuwe weg inslaan met het nieuws.

Wat daar precies mee bedoeld wordt, is niet duidelijk. Wil RTL verjongen of zijn er andere plannen? Margreet (49) baalt in ieder geval van het onslag: „Heel jammer dat het stopt voor mij. Het was enerverend om journalist en presentator te zijn op de verschillende redacties en in de studio`s van RTL Nieuws. Mijn collega’s ga ik missen.”

Laatste uitzending op 29 maart

Hoofdredacteur Harm Taselaar vindt dat hij Margreet dank verschuldigd is. „De afgelopen jaren heeft Margreet een belangrijke en gezichtsbepalende rol gespeeld bij RTL Nieuws. Ik heb respect voor haar inzet.” De laatste uitzending van Margreet is op 29 maart.

Recentelijk vertrok Suzanne Bosman ook al bij het RTL NIeuws om aan de slag te gaan bij Met het Oog op Morgen. Zij wordt vervangen door Merel Westrik.

Inmiddels is de opvolger van Margreet Spijker bekend: de 41-jarige Daphne Lammers is gepromoveerd tot 'anchor' van RTL Nieuws.

Reageren