Verdrietig

Nieuwste aflevering Je Huis op Orde maakt veel indruk

28 maart 2024 10:15 | actualiteiten | Door Esther Hut

© SBS6

De gezinnen die meedoen aan Je Huis op Orde hebben natuurlijk ieder hun eigen verhaal, maar het verhaal van Karin, dat gisteravond te zien was, maakte veel indruk bij kijkers.

Vooral op een verdrietige manier.

Je Huis op Orde

Viktor Brand reisde voor een nieuwe aflevering van Je Huis op Orde af naar Hilversum, waar Karin met haar twee kinderen woont. Twee jaar geleden belandt ze in een nachtmerrie als haar man Maarten na een kort ziekbed komt te overlijden. Nota bene één maand voor de geboorte van hun dochter. Karin heeft dus genoeg andere dingen aan haar hoofd, dan het huis opruimen.

Nu vindt Karin het toch tijd om het huis op orde te krijgen. De kleren van de kinderen liggen in verschillende kasten door het huis en hebben eigenlijk niet een eigen plekje. Daarnaast liggen alle spullen van kleren tot schoenen van Maarten nog overal in huis en Karin vindt het erg moeilijk hier afstand van te doen.

‘Moeilijk moment’

Als Viktor een kast opentrekt waar Maarten z’n kleren hangen, wordt het Karin allemaal even te veel. “Ik vind het helemaal niet fijn om de kleren eruit te halen, ik vind het echt heel vervelend,” zegt ze. “Het voelt alsof ik Maarten uit m’n huis haal.” Een erg moeilijk moment voor Karin, waar ook kijkers erg met haar meeleven.

Uiteindelijk lukt het Karin om alle spullen van Maarten uit te zoeken die ze wil bewaren en krijgt al het speelgoed, tekeningen en kleren een eigen plek in huis.

Benieuwd naar het fragment? Bekijk het hier terug:

Je Huis op Orde is elke woensdag te zien om 20:30 uur op SBS6.

Meer over