Strijden

Nieuwsuur, Jinek en Pauw vanaf 2020 half uur eerder op de buis

27 augustus 2019 14:06 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot
NPO wijzigt halverwege het komende televisieseizoen de zendtijden van Nieuwsuur, Jinek en Pauw. Zodoende zijn de actualiteitenprogramma's vanaf 2020 in het vervolg een half uur eerder te zien op de zender.

De talkshows Jinek en Pauw verhuizen in januari naar 22.30 uur. Omdat een actie tot een reactie leidt, is Nieuwsuur zodoende vervroegd naar 21.30 uur. Na de talkshow van dienst is er om 23.30 op NPO 1 een blok met nieuws en sport van de NOS te bekijken. Nieuwsuur raakt het sportnieuws dus kwijt.

Concurrentie

Met de nieuwe zendtijden wil de NPO de concurrentie uitdagen. Pauw en Jinek staan namelijk lijnrecht tegenover Beau van RTL 4 gepresenteerd. Presentator Beau van Erven Dorens begint op maandag 2 september met de opvolger van RTL Late Night.

Moeder

Voor Eva zal het eerdere aanvangstijdstip als muziek in de oren klinken nu ze moeder is. In een interview gaf ze eerder al aan dat het late tijdstip tot enige problemen leidde. Jinek begint in januari 2020 aan een nieuwe reeks. Pauw begint 30 september en is nog drie maanden lang om 23.00 uur te zien.

Meer over