No Surrender zet prijs op hoofd John van den Heuvel

John van den Heuvel is zijn leven niet zeker. Een lid van motorbende No Surrender heeft de misdaadverslaggever vogelvrij verklaard en een prijs op zijn hoofd gezet.

Van den Heuvel doet al enige jaren verslag van de misstanden en criminele misstappen binnen motorclubs. Als gevolgd daarvan zou een verbolgen No Surrender lid nu een som van duizenden euro's uitgeloofd hebben voor diegene die de misdaadjournalist om het leven brengt.

Aangifte

John doet binnenkort uit voorzorg aangifte van bedreiging. De politie laat al weten de zaak serieus te nemen en heeft vastgesteld dat de dreiging inderdaad uit de hoek van de motorclub komt. Er zijn momenteel onderhandelingen gaande met de leidinggevenden van No Surrender om ze op hun verantwoordelijkheid te wijzen en een eind te maken aan de situatie.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie gaat een stap verder en start een strafrechtelijk onderzoek. "Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daar op een dergelijke ernstige wijze in belemmerd worden", laat justitie weten aan RTL Nieuws.

Meer over:

Reageren