Non wint The Voice van Italië

Zuster Christina Scuccia heeft de finale van de Italiaanse versie van The Voice gewonnen. Haar gebeden zijn verhoord.

Normaal gesproken is het winnen van een buitenlandse talentenshow geen spraakmakend nieuws in Nederland, maar voor Christina Scuccia maken we een uitzondering. De non uit Sicilië kreeg door haar bijzondere verschijning in korte tijd wereldwijde aandacht. Het is daarom geen verrassing dat ze de talentenjacht heeft gewonnen.

YouTube-sensatie

Scuccia zong in de finale onder meer 'What a Feeling' en 'No One'. In de auditieronde bracht ze het laatste nummer op zeer enthousiaste wijze ten gehore. Dankzij deze vertolking werd de non een ware YouTube-sensatie. Tientallen miljoenen mensen bekeken het filmpje en het aantal stijgt nog altijd. 

Beslissing van God

Dat Zuster Christina Scuccia een platencontract heeft gewonnen is volgens de non een beslissing van God. Vorige week zei de winnares namelijk dat ze haar oversten zou laten beslissen of ze definitief in de showbizz stapt. ''Ik zou er evengoed vrede mee hebben om weer terug te keren naar de kerk en daar te zingen met de kinderen.''

Christina beschouwde haar deelname aan The Voice als ''gewoon een andere manier om het evangelie te verspreiden''. Ze heeft in ieder geval een groot publiek bereikt dankzij haar optreden in de talentenjacht.

In Nederland is het ook niet stil rondom het talentenprogramma. Musicalster Jamai Looman vervangt Winston Gerschtanowitz als presentator bij The Voice Of Holland.

Reageren