Nooit meer Pauw en Witteman, vanavond allerlaatste uitzending

Vanavond valt na acht seizoenen het doek voor de spraakmakende latenighttalkshow Pauw & Witteman. Ze vonden het allebei ‘een schitterende tijd’ en zijn vol lof over elkaar.

Maar na 1200 uitzendingen zijn Jeroen Pauw en Paul Witteman toe aan iets nieuws. Met name Witteman (67) kreeg last van metaalmoeheid.

Nachtbraken

"We hebben een groot publiek bereikt met spraakmakende uitzendingen, maar door al dat nachtbraken werd het voor mij op den duur ook vermoeiend”, gaf ‘de beste interviewer van Nederland’ toe.

Joran, Simonis en Bleker

Memorabele momenten uit het Vara-programma waren het incident waarbij Joran van der Sloot een glas wijn in het gezicht van Peter R. de Vries smeet (2008), de dooddoener van kardinaal Simonis over het misbruik van kinderen in de katholieke Kerk: ‘Wir haben
es nicht gewusst’ (2010) en de uitnodiging voor een voetbalwedstrijd die staatssecretaris Henk Bleker toeschoof aan asielzoeker Mauro (2011).

Nieuwe programma's

Paul Witteman keert volgend seizoen terug met een muziekprogramma. Jeroen Pauw (43) blijft zitten waar hij zit, elke werkdag om 23.00 uur op Nederland 1 met een talkshow. Hij kijkt ernaar uit: "Een dagelijks programma dat zowel het nieuws van de dag als de waan van de week probeert te vatten, behoort tot het aantrekkelijkste werk in de tv-journalistiek.”

Nieuwe partner

Of hij gezelschap krijgt van een nieuwe partner is nog onduidelijk. Eva Jinek zal hij in elk geval niet naast zich aan tafel dulden. "Daarvoor kennen we elkaar te goed”, liet hij weten.

De laatste aflevering van Pauw en Witteman is te zien in een extra-lange uitzending op vrijdag 23 mei om 23:05 uur. De talkshowhosts zitten samen nog één keer aan tafel met de smaakmakers die het programma de afgelopen jaren tot een succes maakten. Met onder anderen Bart Chabot, Peter R. de Vries, Mohammed Enait, de Ashton Brothers, Frits Wester, Wouter Bos, Rita Verdonk en Henk Bleker.

Reageren