NOS blijft Elfstedentocht uitzenden

10 april 2017 10:59 | actualiteiten | Door Televizier

De NOS en de Elfstedenvereniging zijn er uit: áls de tocht der tochten nog eens verreden wordt, is het evenement exclusief bij de publieke omroep te zien.

Ook al was de laatste Elfstedentocht 20 jaar geleden en kennen hele generaties het fenomeen inmiddels vooral door films als De hel van 63 (foto), de NOS neemt het zekere voor het onzekere. 

Opfrissen

Het nieuwe contract met de Vereniging Friesche Elf Steden werd donderdag 6 april ondertekend. De NOS laat in een verklaring weten het nodig te vinden om het contract op te frissen juist omdat de laatste uitzending zo lang geleden is. NOS-directeur Jan de Jong: "Sinds die laatste tocht is er inmiddels zo veel veranderd. Vooral op technisch gebied vraagt de Elfstedentocht meer en andere inzet dan twintig jaar geleden."

Draaiboek

Om die reden wordt momenteel ook gewerkt aan een nieuw draaiboek om het grootste, eendaagse ijsevenement ter wereld zo goed mogelijk in beeld te brengen. De Jong: "We gaan de tocht der tochten voor iedere Nederlander zo goed mogelijk verslaan. Op alle denkbare platforms. Daarom zorgen beide partijen ieder jaar voor een nieuwe versie van het draaiboek. Want als het eenmaal zo ver is, heb je vrijwel nergens meer tijd voor.”

Meer over