NOS heeft geen spijt van uitzenden liquidatie Parijs

De NOS heeft geen spijt van het uitzenden van de ongecensureerde beelden van de aanslag in Parijs. In de video is te zien dat een agent wordt geëxecuteerd. 

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS staat nog altijd achter zijn beslissing om de zeer schokkende beelden van de aanslag in Parijs uit te zenden. In de video is te zien dat de Franse wijkagent Ahmed Marabet door zijn hoofd wordt geschoten. “Wij beseffen heel goed dat dit beeld veel mensen raakt en voor veel mensen zeer onprettig is om naar te kijken. Toch meenden we dat we er veel van moesten laten zien”, aldus de NOS-hoofdredacteur.

Schokkende beelden

“Principieel zien we het als onze taak om te brengen wat er in de wereld gebeurt, ook als dat schokkend is”, meldt Gelauff. “Dat betekent niet dat we op elk detail willen en zullen inzoomen, maar ook niet dat we verbergen wat plaatsvindt en wat aan nieuws of beeld tot ons komt. Het gaat daarbij altijd om de maatvoering en relevantie. Deze gedachten leiden tot het besluit het stukje film eenmaal volledig te laten zien (met daarin ook de kille executie van de agent) en in de rest van de uitzending dat stukje weg te laten. Het is een compromis tussen alles laten zien en niets laten zien.”

NOS

De NOS kreeg veel boze reacties, omdat onder meer RTL Nieuws het beeld van het fatale schot achterwege laat. De NOS doet dit inmiddels ook op televisie, maar niet nog op internet. De omroep waarschuwt wel dat de beelden zeer schokkend zijn.

De journaals werden woensdag zeer goed bekeken.

Reageren