NOS Journaal verbindt iPhone met smart tv

Het NOS Journaal maakt een afstandsbediening van je iPhone: een speciale app maakt het mogelijk om het journaal via je telefoon op je smart tv terug te kijken.

De NOS laat vandaag weten dat het nu nog makkelijker wordt om de laatste NOS-uitzendingen terug te kijken op je smart tv. Dit kan via de geheel vernieuwde NOS Journaal app die vanaf vandaag beschikbaar is voor je iPhone, iPod en iPad. 

Hoe werkt de NOS Journaal app?

De NOS meldt dat de app zeer gemakkelijk werkt, want door allerlei menu's navigeren is niet meer nodig. Je kunt namelijk thuis via je wifi-netwerk je iPhone, iPod en iPad verbinden met je smart tv om vervolgens direct de uitzending op een groot scherm te bekijken.

Aanleiding experiment

Lara Ankersmit, hoofd Nieuwe Media van de NOS, is enthousiast over het experiment: "Aanleiding voor dit experiment is dat steeds meer mensen een smartphone hebben en een tv die is aangesloten op het internet: een smart tv. De smartphone krijgt een steeds centralere rol in het dagelijks leven en wordt al lang niet meer alleen gebruikt om te bellen. Met deze nieuwe toepassing spelen we in op deze ontwikkeling."

NOS Studio Sport

In de app zijn niet alleen uitzendingen van het NOS Journaal terug te vinden. Ook afleveringen van NOS Studio Sport en NOS op 3 zijn terug te bekijken. Daarnaast zijn er livestreams toegevoegd van onder andere Champions League voetbal, Journaal 24, Politiek 24 en Sport 24. Deze zijn helaas nog niet te verbinden met je smart tv.

Mochten de iOS gebruikers tevreden zijn over het experiment, dan is het de bedoeling om de dienst mogelijk te maken voor alle smartphones.

bekijk hieronder een filmpje van NOS Journaal-presentatrice Dionne Stax die de app gebruikt:

Reageren