Opmerkelijke beelden

NOS-verslaggever weggetrokken tijdens live-verslag OS22

4 februari 2022 15:35 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Still NOS
De Olympische Winterspelen zijn niet goed begonnen voor Sjoerd den Daas. De NOS-correspondent, die zich momenteel in China bevindt, werd zojuist tijdens een live-verslag vastgepakt door een beveiliger.

Blijkbaar was niet iedereen het eens met de plek waar hij stond.

NOS Journaal

NOS-Correspondent Sjoerd den Daas bevond zich vlak voor de openingsceremonie enkele meters van het Olympische Stadion. Terwijl hij in de uitzending van 12:00 uur aan presentatrice Saïda Maggé wilde uitleggen wat er de komende dagen staat te gebeuren in Peking, kwam er een beveiliger op hem af die het daar duidelijk niet mee eens was.

Sjoerd den Haas

Verrast door deze aanval bracht Sjoerd nog snel verslag uit: "We worden hier inmiddels, zoals je merkt, weggetrokken. We zijn ook net al bij een ander gebied weggezet, dus ik vrees dat we later bij je moeten terugkomen."

Bekijk hieronder de opmerkelijke beelden. 


NOS

Inmiddels is de rust wedergekeerd, zo laat het NOS in een statement weten. "Onze correspondent Sjoerd den Daas werd om 12:00 uur live in het NOS Journaal door beveiligers voor de camera weggetrokken. Helaas is dit steeds vaker de dagelijkse realiteit voor journalisten in China. Hij is in orde en kon zijn verhaal gelukkig een paar minuut later afmaken."

Meer over