NOS volgt 58 wereldleiders op de voet tijdens nucleaire top in Nederland

De NOS zal extra uitzendingen op televisie brengen tijdens de Nuclear Security Summit. Op 24 en 25 maart komen maar liefst 58 wereldleiders naar Nederland gevlogen om te praten over nucleair terrorisme.

Nog even en ons kleine landje barst uit zijn voegen. Van heinden en ver komen wereldleiders naar Nederland om te vergaderen. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Alles moet tip top in orde zijn

In het diepste geheim worden slaapplekken voor de wereldleiders geregeld en beveiligingsmannen klaargestoomd om te zorgen dat er niets misgaat. De NOS maakt van de gelegenheid gebruik en stuurt een aantal extra uitzendingen de ether in.

Live verslag

De NOS doet live verslag van de persconferentie van minister-president Rutte op 23 maart en de afsluitende persconferentie met president Obama op 25 maart. Op 24 maart maakt de NOS een extra middaguitzending van het NOS Journaal. Ook Nieuwsuur besteedt veel aandacht aan de top.

ANWB en Schiphol.

Andere organisaties die zich op dit moment bezighouden met de NSS zijn de ANWB en luchthaven Schiphol. De ANWB waarschuwt voor grote verkeershinder omdat wegen tijdelijk afgesloten zullen worden. En ook Schiphol laat van zich horen. Vliegtuigspotters die dolgraag regeringsvliegtuigen willen spotten worden vriendelijk verzocht weg te blijven: “Er valt toch heel weinig te zien”, is de mededeling van de luchthaven.

Via Nederland 1 en 2 en Radio 1 houdt de NOS de Nederlandse burger op de hoogte.

Reageren