NOS zendt extra uitzendingen uit over het Oekraïne-referendum

30 maart 2016 16:42 | actualiteiten | Door Televizier

© NOS

In een aantal extra uitzendingen op 5 en 6 april besteedt de NOS extra aandacht aan het Oekraïne-referendum van 6 april. 

Op 6 april kan het Nederlandse volk hun mening geven over het te sluiten Associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Om de stemmers extra informatie te geven zet de NOS alle feiten en meningen op een rijtje. Ook brengen ze de uitslag van het referendum. 

Het Referendum 

NOS Nederland Kiest - Het Referendum bijt het spits af. Hierin komen voor- en tegenstanders van het verdrag aan het woord. Rob Trip en Dionne Stax gaan in gesprek met fractievoorzitters van de zes grootste partijen en met campagnevoerders uit het ja- en nee-kamp zoals de van Oekraïnse-afkomst Victoria Koblenko, Joshua Livestro (Stem Voor Nederland-voorzitter), Thierry Baudet (oprichter van Forum voor Democratie) en tegenstander Jort Kelder (oud-hoofdredacteur Quote en programmamaker). 

NOS Nederland Kiest - Het Referendum is op dinsdag 5 april te zien van 20.30 tot 21.25 uur bij NPO 2. 

De Exitpoll 

Op 6 april in NOS Nederland Kiest - De Exitpoll presenteert Rik van de Westelaken een overzicht van het verloop van het referendum en om 21.00 uur volgen de resultaten van de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos. In de studio neemt Ron Fresen de eerste reacties van de politici op de voorlopige uitslag door. 

NOS Nederland Kiest - De Exitpoll is op woensdag 6 april te zien van 20.30 tot 21.15 uur bij NPO 1.

Nieuwsuur 

In Nieuwsuur maakt Rik van de Westelaken de uitslagen uit het hele land bekend en Twan Huys praat met studiogasten over de betekenis van de uitslag. Dominique van der Heyde geeft politieke duiding. 

Nieuwsuur is op woensdag 6 april te zien van 22.00 tot 23.00 uur bij NPO 2. 

 

 

 

Meer over