NPO 3 toch geen digitale zender

20 september 2016 11:11 | actualiteiten | Door Televizier

Volgens staatssecretaris Sander Dekker moet NPO 3 op den duur geheel digitaal worden, maar volgens de persvoorlichter van NPO 3 gaat dat niet gebeuren: „Geen sprake van. Wij blijven met NPO 3 inzetten op zowel tv als online.”

Sander Dekker deed zijn uitspraken maandag tijdens de Broadcast Media Society in het Hilversumse raadhuis. Volgens de staatssecretaris gaat het de zender toch niet meer lukken jongeren aan zich te binden, daarom zou het beter zijn om de aandacht te verleggen naar het internet. Dekker voegde eraan toe dat Den Haag de transitie naar online niet zou opleggen aan Hilversum.

Arjen Lubach en Streetlab

En dat is maar goed ook, want Hilversum heeft helemaal geen zin in een volledig digitaal NPO 3. „Wij blijven met NPO 3 inzetten op zowel tv als online. De platforms versterken elkaar juist, kijk maar naar Streetlab of Arjen Lubach. De BBC heeft haar derde net wel helemaal ondergebracht op internet, en dat is uitgedraaid op een mislukking, zo benadrukt de woordvoerder van NPO 3. „De impact van BBC 3 op jongere kijkers is juist afgenomen door volledig digitaal te gaan.”

 

Meer over