NPO 3 verdwijnt niet

NPO 3 mag van het kabinet blijven bestaan, al moeten de omroepen zelf wel hervormen. Dat maakte staatssecretaris Dekker (Media) vandaag bekend na de ministerraad.

Sinds De Wereld Draait Door is verhuisd naar NPO 1 gaat het niet goed met NPO 3. Het leek er even op de zender definitief zou worden wegbezuinigd, maar het derde kanaal blijft definitief bestaan.

NPO 3

Staatssecretaris Dekker vertelde na de ministerraad aan de NOS dat er de komende tijd veel moet veranderen bij de publieke omroep. "Het zijn vergaande stappen die we hebben uitgezet. Die zijn nodig, zodat er voor de publieke omroep nog een toekomst is", aldus Dekker.

Publieke omroep

De plannen van Staatssecretaris Dekker zijn gebaseerd op het rapport dat de Raad voor Cultuur in maart uitbracht. "Er zijn natuurlijk al forse fusies geweest, maar er moet nog veel meer gebeuren", vertelt Dekker. Maandag 13 oktober presenteert de staatssecretaris zijn plannen op het Veronicaschip in Amsterdam.

John de Mol zal niet geïnteresseerd zijn in de voornemens van het kabinet, de mediamagnaat doet geen zaken meer met de publieke omroep.

Meer over:

Reageren