NPO-baas heeft geen spijt van ontbreken talkshow in de zomer

Frans Klein, de tv-baas van de NPO, heeft nog altijd geen spijt van het ontbreken van een talkshow in de zomer bij de publieke omroep. Dat vertelt hij in het AD. De terroristische aanslag in Nice en de couppoging in Turkije brengen Klein niet op andere gedachten. 

“Ik geloof niet dat het publiek iets tekortkomt“, aldus Klein in het AD. De verwijten dat de NPO een te rustige zomerprogrammering heeft, doet Klein van de hand. Ik vind juist dat we meer dan formidabel verslag doen van de nieuwsgebeurtenissen via de extra journaals en Nieuwsuur zit er ook bovenop. De publieke omroep kwijt zich excellent van zijn taak door volcontinu verslag te doen van de actualiteiten.

Mix tussen actualiteiten en sport 

De gebeurtenissen in Nice en Turkije, de schietpartij in Orlando en de Brexit-perikelen werden met extra nieuwsuitzendingen uitvoerig belicht, maar er zijn geen gesprekken over de actualiteiten. Ik kan me voorstellen dat mensen naast de journaals of Nieuwsuur nog op een andere manier duiding willen, maar wij willen de juiste mix tussen actualiteiten en het sportnieuws. De talkshow is één vorm van het behandelen van actualiteiten, en die hanteren we deze zomer niet."

Pauw

Jeroen Pauw sloot zijn talkshowseizoen op 20 mei af met een exclusief interview met destijds kersvers Formule 1-racewinnaar Max Verstappen. Pauw keert 22 augustus terug, om 23.00 uur op NPO 1. 

Meer over:

Reageren