Regisseur van Hollands Hoop en Dunya & Desie

NPO-drama over Big Pharma in de maak

2 december 2022 15:04 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP KIPPA MMP/Mischa Schoemaker
Regisseur Dana Nechushtan gaat een grote nieuwe dramaserie maken voor de NPO en BNNVARA. Eerder was Nechushtan verantwoordelijk voor series als Hollands Hoop en Dunya & Desie. En nu dus de achtdelige serie Elixer over de Big Pharma.

Dat heeft de regisseuse vrijdag verteld in een interview op NPO Radio 1.

Opnames

Op dit moment is de casting in volle gang en binnenkort gaan de opnames van start. In de serie krijgt een vrouw de leiding over het internationale familiebedrijf LXR Pharma. Daar stuit ze op grove misstanden. Maaik Krijgsman, bekend van Vechtershart, is verantwoordelijk voor het scenario.

Borstkanker

Het idee voor de serie ontstond acht jaar geleden toen Nechushtan werd behandeld voor borstkanker vertelt ze in het interview. "Ik lag in het ziekenhuis en zag dingen waar ik echt enorm door geschrokken ben. Ik ben niet tegen medicijnen. Maar ik zet wel hele grote vraagtekens bij de industrie en het hele zorgsysteem er achter."

Nog even geduld

Het is nog niet bekend wanneer de serie klaar is. Nechushtan maakte recent de speelfilm Piece of My Heart die deze week in première ging. Dit verhaal gaat over de bijzondere vriendschap tussen twee balletdanseressen in de jaren zeventig. Vanaf volgende week draait deze film in de bioscoop.

Meer over