Na slechte kijkcijfers en kritiek

NPO en KRO-NCRV halen The Biohack Project eerder van de buis

11 oktober 2023 10:13 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Elvin Boer/Jeffrey Harpal
Het programma The Biohack Project kan al vanaf de eerste aflevering rekenen op veel kritiek. In de show gaan deelnemers heftige fysieke en mentale uitdagingen aan om het beste uit zichzelf te halen. 

De tegenvallende kijkcijfers en de kritiek die het televisieprogramma krijgt, heeft de NPO en KRO-NCRV doen besluiten om het programma eerder van de buis te halen. 

Zes afleveringen 

Dat is bevestigd door een woordvoerder van de NPO. ''In goed overleg met KRO-NCRV en de producent is een aantal weken geleden al besloten om de geplande acht afleveringen te comprimeren tot zes, omdat het bereik van het programma achterbleef bij de verwachting.''

Dat betekent dat de laatste aflevering al op maandag 23 oktober te zien is. Bn'ers Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt doen aan The Biohack Project mee.

Disclaimer

Het programma krijgt al sinds het begin veel kritiek, omdat veel mensen het geen wetenschappelijk onderbouwd programma vinden. Door KRO-NCRV werd daarom al bij de tweede aflevering een disclaimer toegevoerd. Daarin werd duidelijk dat het gaat om een 'adventure-reality programma' en dat biohacking geen wetenschap is.

Daarnaast meldde de omroep dat de getoonde challenges en hacks nooit zonder de juiste begeleiding moeten worden uitgeprobeerd. 

Ondanks deze disclaimer wordt The Biohack Project dus toch eerder van de buis gehaald. Hierdoor is al maandag 23 oktober de laatste aflevering te zien op NPO 1.

Meer over