NPO gaat door met Niet 123 Weg-spotjes ondanks kritiek

Er is commotie ontstaan rondom de bezuinigingsspotjes van de publieke omroep. VVD-Tweede Kamerlid Matthijs Huizing vindt de reclame "publieke omroep onwaardig".

De NPO voert hard actie tegen de extra bezuinigingen van €100 miljoen euro. Er werd een online petitie gestart op niet123weg.nl die inmiddels 126.162 keer is ondertekend en op 9 oktober is er een grote demonstratie op het Malieveld.

Ondertussen zijn op Nederland 1, 2 en 3 spotjes te zien waarin de NPO oproept om aan bovenstaande activiteiten deel te nemen. Dit schoot bij VVD-Tweede Kamerlid Matthijs Huizing in het verkeerde keelgat.

Publieke omroep onwaardig

Matthijs Huizing wil dat staatssecretaris Dekker van Mediazaken de NPO sommeert om te stoppen met het uitzenden van de spotjes. Hij vindt de reclame "publieke omroep onwaardig" en stelt dat er feitelijke onjuistheden in zitten.

"Het lijkt nu net alsof Studio Sport gaat verdwijnen als er wordt bezuinigd. Terwijl dat een keuze van de omroepen zou zijn en van niemand anders", stelt Huizing.

NPO gaat door

Volgens NPO-baas Henk Hagoort is het Huizing die met de feiten speelt. Hij vertelt aan de KRO op Radio 1: "Studio Sport met korfbal is er vast nog wel over enkele jaren, maar Studio Sport met eredivisie voetbal niet meer. Dat kunnen we niet meer betalen met deze bezuinigingen."

Hagoort meldt dan ook dat de NPO gewoon doorgaat met het uitzenden van de bezuinigingsspot.

Bekijk de reclame hieronder:

Reageren