NPO komt in actie tegen bezuinigingen met online petitie

De strijd van de publieke omroep tegen de extra bezuinigingen van €100 miljoen is nu echt begonnen. Ze roepen heel Nederland dan ook op de online petitie te ondertekenen.

Vanaf 2014 komen de publieke omroepen al met meer series en minder amusement, omdat de regering hen met €200 miljoen kortte. Nu een nieuwe bezuiniging van €100 miljoen dreigt, komen de omroepen in actie.

De NPO laat weten: "Er moet flink bezuinigd worden. Dus ook bij de Nederlandse Publieke Omroep. Daarom heeft u niets van ons gehoord toen het kabinet ons €200 miljoen kortte. Nu wil Den Haag ons nog eens €100 miljoen korten. Dat is de strop in plaats van de broekriem. De doodsteek voor veel te veel van die mooie programma’s."

Malieveld

Daarom wordt er op 9 oktober 2013 actie gevoerd op het Malieveld in Den Haag. De NPO roept heel Nederland op om dan te komen demonstreren tegen de extra bezuinigingen. De liefhebber kan er een compleet dagje uit van maken: in elke provincie is er minimaal één opstapplaats voor gratis vervoer naar het Malieveld.

In de bus krijg je gratis koffie en thee en op het Malieveld ontvang je een lunchpakketje. Daarnaast meldt de NPO dat er "een leuk, divers programma gepresenteerd wordt met verschillende optredens, sprekers en muziek."

Online petitie

Op 9 oktober wordt de petitie met alle handtekeningen aangeboden aan staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker. Dus mocht je niet aanwezig kunnen zijn in Den Haag dan is het mogelijk om hier je handtekening achter te laten. Op maandagochtend stond de stand op 1429 ondertekenaars.

Reageren