NPO: "Martin van Waardenberg ontslagen om leeftijd? Kanniewaarzijn!"

26 mei 2016 13:10 | actualiteiten | Door Televizier

© VARA

De NPO heeft niet aangedrongen op het ontslag van Martin van Waardenberg bij Kanniewaarzijn. Het programma moet vernieuwen, maar dat heeft niets te maken met de leeftijden van de acteurs.

"Je programmering verjongen wil niet zeggen dat oudere presentatoren weg moeten en dat er alleen maar plek is voor jonge frisse snoeten", reageert NPO-tv-directeur Frans Klein op de uitspraken van Martin van Waardenberg. De acteur stelde in de Volkskrant dat hij uit het komische consumentenprogramma Kanniewaarzijn moet verdwijnen omdat de NPO een jonger publiek wil bereiken.

Vernieuwen

"De NPO gaat niet over de inhoud en invulling van de programma's. Dat is echt aan de omroep zelf", zegt Klein. "Wel vragen we aan de omroepen om hun bestaande programma's door te blijven ontwikkelen en te vernieuwen. En dan kan het gebeuren dat de omroep kiest voor een andere opzet met andere programma-onderdelen en gezichten."

Geraldine Kemper

In de nieuwe opzet van Kanniewaarzijn is er geen plek meer voor Van Waardenberg. "Maar dat heeft niets maar dan ook niets met leeftijd te maken", stelt Klein. "Persoonlijk ben ik ook groot fan van Martin." Ook omroep BNN-VARA zegt dat leeftijd geen rol speelde bij het besluit. "Als dat zo was, hadden we Astrid Joosten ook wel vervangen door Geraldine Kemper."


Meer over