NPO past programmering aan na aanslagen Parijs

14 november 2015 15:43 | actualiteiten | Door Televizier

© VARA

De zaterdagavondprogrammering van NPO 1 gaat na de aanslagen in Parijs op de schop. Amusementsprogramma's De Kwis en Vive La Frans vervallen.

De vrijgekomen tijd wordt opgevuld met een extra lang Acht Uur Journaal en een ingelaste live-uitzending van Pauw die rond 20.45 uur begint. 

Primetime Pauw

De speciale aflevering van de talkshow staat geheel in het teken van de tragedie. Jeroen ontvangt onder meer terrorisme-expert Beatrice de Graaf, francofiel Philip Freriks, AT5-verslaggever Suzan Yücel en een aantal ooggetuigen. Overigens gaat de geplande aflevering van 10 Jaar Ik Vertrek wel gewoon door om 21.55 uur. Daarna neemt Nieuwsuur het stokje over om 22.00 uur op NPO 2 met ook een langere uitzending dan nomaal. Het programma Mijlpalen voor Parijs komt door de omstandigheden te vervallen. Daarnaast worden alle reclames op de NPO-zenders gescreend op boodschappen die gezien de situatie als pijnlijk of ongepast opgevat kunnen worden.

RTL 4 en SBS 6

RTL 4 laat haar primetime programmering intact. Dat betekent dat er om 20.00 uur gewoon gelachen kan worden met Playback Je Gek en ook Linda de Mol is te zien met Ik Hou Van Holland. Vanavond doet onder meer een team mee met castleden van haar hitserie Familie Kruys. SBS 6 komt met extra edities van Hart van Nederland om 18.00 en 22.30 uur. Inmiddels is bekend dat tussen de 300 gewonden ook 3 Nederlandse slachtoffers zijn.

Meer over