Giro 555

NPO staat vrijdag 14 augustus stil bij actiedag voor Beiroet

12 augustus 2020 16:16 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Vrijdag 14 augustus vindt de nationale actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet plaats. De Nederlands Publieke Omroep (NPO) volgt de ontwikkelingen de gehele dag door en geeft continu updates over de stand van zaken.

“Libanon is een sleutelland in de levant. Het land is hard geraakt door de enorme explosie in Beiroet. We kunnen nu niet stilzitten. De Nederlandse Publieke Omroep vraagt aandacht voor de slachtoffers en steunt de Landelijke Actiedag van Giro555, in de hoop dat kijkers en luisteraars een donatie willen doen”, stelt NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman.

Op1

Ook is er om 19.00 uur een extra, speciale uitzending van Op1 die dag. De presentatie daarvan is in handen van Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen. Zij praten onder meer met minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) over de situatie in Libanon. Ook komen er Libanese gasten praten over wat de explosie met hen heeft gedaan de afgelopen tijd.

Danny Ghosen

Presentator en verslaggever Danny Ghosen is naar Beiroet afgereisd om daar persoonlijk verslag te doen van de situatie. Met hem wordt in de uitzending van Op1 geschakeld.

Radio

Ook op de radio staat men de gehele dag stil bij de Nationale Actiedag voor Beiroet. Op NPO Radio 1 doet de NOS de gehele dag verslag, Henkjan Smits doet voor NPO Radio 2, 4 en 5 verslag vanuit het actiecentrum en ook NPO Radio 3FM heeft met dj Luc Sarneel iemand ter plaatse.

Meer over