Overleden

NPO1 zendt vrijdagavond biografie prinses Christina uit

Prinses Christina is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van botkanker. Aan de jongste zus van prinses Beatrix wordt vrijdagavond aandacht besteedt door de NPO, waar haar biografie wordt uitgezonden. Deze is te zien na het NOS journaal van 20.00 uur.

Naast de biografie zal ook in de journaals worden teruggekeken op het leven van Prinses Christina, bij wie in het najaar van 2017 botkanker werd geconstateerd. Prinses Christina was tijdens haar leven een fervent muziekliefhebber. Ze was lid van het Comité van Aanbeveling van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours, dat als doel heeft kinderen in Nederland in aanraking te laten komen met muziek.

Ambassadeur

"Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina. Als naamgeefster en uitgesproken ambassadeur van ons concours hebben wij de prinses in de afgelopen dertig jaar leren kennen als een warm en betrokken liefhebber van klassieke muziek", schrijft het concours in een reactie.

Crematie

Het lichaam van prinses Christina blijft op het terrein van Paleis Noordeinde, waar ze vrijdagochtend ook overleed. Ze wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel, waar later in besloten kring afscheid van haar wordt genomen. De prinses zal in beslotenheid worden gecremeerd.

Meer over:

Reageren