Zure appel

Oeps! Het juiste antwoord en de verkeerde knop in Eén Tegen 50

24 oktober 2022 09:09 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Dat moment dat je het juiste antwoord weet, maar in een spelshow op de verkeerde knop drukt. Het overkwam speelster Hanneke in Eén Tegen 50 zondagavondOok presentatrice Caroline Tensen wist niet wat ze meemaakte.

De speelster was lekker bezig met spelen en leek het ver te gaan schoppen, maar bij de derde vraag ging het al mis. Ze koos voor een moeilijke popmuziek-vraag en die wist ze maar al te goed.

Mispoes

"Welke zanger hoorden wij hier?", was de vraag die Hanneke moest beantwoorden. Het nummer dat afgespeeld werd was As It Was van zanger en acteur Harry Styles. En dat wist Hanneke heel goed. Alleen... Ze drukte op de verkeerde knop waardoor haar antwoord ineens Duncan Laurence was. En dan telt het principe: eens gegeven blijft gegeven, want het gegeven antwoord kon niet meer worden teruggedraaid. 

Nog een kans

Hanneke zelf maar ook de vijftig kandidaten die ze aan het wegspelen was, waren teleurgesteld. En tel daar de kijkers thuis maar bij op. Massaal werd er online gepleit voor een tweede kans voor de speelster. Maar het foutje werd Hanneke fataal waardoor ze met niet meer dan 1250 euro het strijdtoneel moet verlaten. 

Miljoenenjacht

Dit voorval doet een beetje denken een Miljoenjacht waarin Arrold van den Hurk ooit op de knop drukte terwijl hij eigenlijk nog wilde doorspelen. Presentatrice Linda de Mol overlegde in de uitzending met de notaris, maar die bepaalde dat de deal stond en dat er niet verder mocht worden gespeeld. De zaak kwam nog voor de civiele rechter maar de speler kreeg geen gelijk. 

Postcode Loterij Eén Tegen 50 is iedere zondagavond rond 21:45 uur te zien op RTL 4. 

Meer over