Verdrietige situatie

Olcay Gulsen en Ruud de Wild schieten te hulp in Turkije: ‘De wanhoop breekt je hart’

12 februari 2023 15:27 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© SBS

Naar aanleiding van de zware aardbevingen in Turkije zijn Olcay Gulsen (42) en Ruud de Wild (53) samen met een groep medici naar Turkije vertrokken om hulp te verlenen. Aan het ANP vertelt het koppel dat het verdriet dat zij zien bij de mensen in het land onmenselijk is. 'We huilen machteloos met ze mee', laat het stel weten.

Verslag op Instagram

Via Instagram doet Olcay verslag van de situatie in Turkije. 'De verwoesting is enorm en de wanhoop breekt je hart. Mensen slapen op straat voor hun oude woning die totaal verwoest is in de hoop dat hun kinderen, moeder, zus of tante nog levend uit het puin gehaald wordt', schrijft ze op het platform.

Hopen op een wonder

Het zoeken naar mensen onder het puin houdt nog niet op. De presentatrice laat via Instagram Stories weten dat overal nog gezocht wordt naar mensen die in leven zijn. Het is iedere keer hopen op een wonder. Gister was dat volgens Olcay het geval toen er na 122 uur nog een vrouw levend uit het puin werd gehaald.

Familie is veilig

Eerder was Gulsen te gast in de talkshow Khalid & Sophie. Daar liet ze weten dat ze haar moeder huilend aan de telefoon heeft gehad na de tweede aardbeving. Olcay heeft familieleden in het Turkse district Elbistan, het epicentrum van de tweede grote aardbeving. Haar familie is veilig.

Meer over