'Respectloos'

Olcay Gulsen haalt uit naar 'ijzige' Queen Elizabeth

9 september 2022 11:28 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Screenshot NPO
Over de doden niets dan goeds? Aan dat gezegde werkt Olcay Gulsen niet mee. In Khalid & Sophie uitte de presentatrice zich kritisch over Queen Elizabeth, die die middag was gestorven.

In Khalid & Sophie schoven voormalige Verenigd Koninkrijk-correspondenten Suse van Kleef en Peter Brusse en de van oorsprong Britse Barrie Stevens aan. Zij hadden lovende woorden over koningin Elizabeth II. Maar tafeldame Olcay niet. 

Olcay Gulsen over koningin Elizabeth

"Wat is nou het geheim van haar enorme populariteit? Want ik heb haar altijd best wel een ijzige, koude vrouw gevonden", vroeg Olcay zich hardop af. "Ja, sorry, misschien vloek ik hier in de kerk." De uitleg van Barrie Stevens dat de Queen zich zeventig jaar lang inzette voor het Britse volk, overtuigt Olcay niet. "Dat is iets anders. Dat is respect hebben voor de vrouw. Het is een vakvrouw, dat begrijp ik helemaal." Suse van Kleef haakt in: "Dat maakt haar ook geliefd, hè? Er is heel veel respect voor haar plichtsbewustzijn bijvoorbeeld."  

'Respectloze' Olcay Gulsen

Hoewel Olcay vast niet de enige is die zo over de wijlen Britse koningin denkt, was zij wel de enige die avond die op tv iets negatiefs zei over Elizabeth II. Of nou ja, op de 'smakeloze' grap van Arjen Lubach na dan. Zelfs bij Vandaag Inside waren er alleen maar lovende woorden over de 'taaie bikkel'. Sommige kijkers nemen dat de 'respectloze' tafeldame Olcay dan ook niet in dank af.

Meer over