Einde van een tijdperk

Olga Commandeur stopt met Nederland In Beweging

25 april 2023 09:28 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP MARCO DE SWART
Het zit er bijna op voor Olga Commandeur. Na 23 jaar en zo'n 4500 uitzendingen stopt de presentatrice met het MAX-programma Nederland In Beweging

Rouwig is ze er niet om: het is haar eigen beslissing.

Lees ook: Productie grijpt in: Koppels in Race Across the World pakken noodgedwongen het vliegtuig 

Nederland In Beweging

Olga Commandeur vindt het zelf hoog tijd voor andere dingen. "Ik heb Nederland In Beweging altijd met ongelooflijk veel plezier gedaan, dat straalde ik hopelijk ook uit", vertelt ze in een persbericht. "Maar ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen." 

Daarnaast weet ze niet hoelang ze de zware opnames nog vol kan houden. "Het afgelopen opnamejaar werd ik in de aanloop naar de opnames steeds nerveuzer", vervolgt ze in het AD. "We nemen in drie weekenden achter elkaar voor een heel jaar uitzendingen op. Dus dan moet je superfit zijn zonder blessures. De druk werd zó hoog, dat ik dacht: misschien wordt het nu wel tijd om het iemand anders te laten doen." 

Dankbaarheid

Omroep MAX-baas Jan Slagter laat weten enorm dankbaar te zijn voor al haar harde werk. "Een aantal dagen per seizoen zijn er opnames van Nederland in Beweging. Maar ik weet van Olga dat zij er het hele jaar mee bezig was. Oefeningen bedenken, zorgen dat ze zelf fit bleef", legt hij uit. "We willen Olga daar hartelijk voor bedanken. Dankzij haar komen veel mensen van de bank af om oefeningen te doen."

Olga Commandeur

De fans van Olga hoeven haar echter niet direct te missen. De presentatrice is sowieso nog tot 26 mei iedere werkdag te zien in het sportprogramma van MAX. Ook steelt ze momenteel samen met haar man Frank de show in het RTL4-programma Race Across the World en staat Tijd voor MAX binnenkort stil bij haar lange omroepcarrière.

Nederland in Beweging is nu nog elke werkdag om 09:15 uur te zien op NPO2 en om 10:15 uur op NPO1. Op vrijdag 26 mei is de laatste reguliere uitzending met Olga te zien.

Meer over