Smaad

OM legt Albert Verlinde geldboete op voor opmerking over Humberto Tan

2 november 2022 14:32 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Het Openbaar Ministerie bevindt Albert Verlinde schuldig aan smaad jegens Humberto Tan. Daarom moet de presentator en theaterproducent een geldboete betalen.

Albert deed in januari een gevoelige uitspraak over Humberto Tan in Shownieuws, in de context van het The Voice of Holland-schandaal. "Het is binnen RTL, en we hebben daar de affaire-Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om met vrouwen die leuk waren contact te zoeken na de uitzending", aldus Albert. En: "Ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: 'Het lijkt wel alsof ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow'." 

Humberto Tan vs Albert Verlinde

Dat Albert Humberto betichtte van grensoverschrijdend gedrag, had zeker gevolgen. Humberto deed aangifte wegens smaad. En die zaak wint de presentator nu dus. In een besloten zitting is Albert schuldig bevonden aan smaad en is hem een geldboete opgelegd. Het OM oordeelt dat het enorme bereik die Alberts uitspraken had, mede door de bekendheid van beide mannen, strafverzwarend werkte. 

Je kunt de betreffende uitspraken van Albert Verlinde hieronder terugzien: 

Meer over