Uitspraak

OM eist 4 jaar celstraf tegen 23-jarige verdachte overval Fred van Leer

22 september 2021 15:08 | actualiteiten | Door Twan Korenhof

© TLC
Het OM heeft dinsdag vier jaar celstraf geëist tegen de 23-jarige Amsterdammer die betrokken was bij een mislukte overval op stylist Fred van Leer.

Op 18 november 2020 rond kwart voor acht 's ochtends wordt er aangebeld bij het huis van Fred van Leer in Rotterdam-West. De verdachte draagt PostNL-kleding, een zwarte pruik en een petje. Wanneer Van Leer de deur opendoet merkt hij al snel dat er iets niet klopt. Nadat de overvaller gewapend binnenkomt volgt al snel een tweede verdachte. In het trappenhuis gaat Van Leer de overvallers te lijf. 

Doorgeladen wapen

"De dood of de gladiolen" zegt de stylist van de sterren later tegen de politie. Het lukt hem om de overvallers weg te jagen. Na afloop laten de twee verdachten meerdere voorwerpen achter zoals een doorgeladen wapen, een brillenpootje, een petje en schoenen. Op één van de schoenen wordt DNA gevonden van de 23-jarige Amsterdammer. Op het petje wordt DNA gevonden van de tweede overvaller die tot op de dag van vandaag spoorloos is.

Hij ontkent

In de rechtszaak ontkent de 23-jarige Oualid S. dat hij iets te maken heeft met de overval. Volgens hem komt zijn DNA op de schoen omdat hij zijn spullen wel eens uitleende aan vrienden. Welke vrienden dat zijn, kon hij niet zeggen. 

Meer over