Wat gaat het worden?

OM eist drie jaar cel tegen Ali B: 'Vertrouwen beschaamd'

14 juni 2024 11:39 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP RAMON VAN FLYMEN
Het duurde vanwege de extra getuige dan misschien een dag langer, maar eindelijk is het hoge woord eruit: het Openbaar Ministerie eist drie jaar cel tegen Ali B. vanwege twee verkrachtingen en twee aanrandingen bij drie vrouwen.

Dat is zojuist duidelijk geworden in de rechtszaak.

Lees ook: Ali B. dacht aan zelfmoord na beschuldigingen 

Ali B. 

Al de hele week heeft Nederland het bijna nergens anders meer over dan Ali B.. Na tweeënhalf jaar zou namelijk oorspronkelijk donderdag duidelijk worden welke straf de rapper boven het hoofd hing. 

Vanwege de komst van een nieuwe getuige duurde dit alleen een dag langer. Het moest eerst grondig worden onderzocht of deze getuige inderdaad in contact is gekomen met Naomi, een van Ali's vermeende slachtoffers die tijdens een schrijverskamp in Heiloo zou zijn verkracht.

'Vertrouwen beschaamd'

Inmiddels is duidelijk dat het Openbaar Ministerie een onvoorwaardelijk celstraf van drie jaar eist tegen Ali B.. Volgens de officier van justitie konden namelijk al zijn vermeende slachtoffers 'geen weerstand' bieden aan de rapper. "Hij heeft geen enkel respect voor de lichamelijke integriteit van de slachtoffers. Van enig inlevingsvermogen in wat voor schade dit bij hen zou kunnen aanrichten is geen sprake. Hij stond bekend als een aimabel persoon, maar dat vertrouwen heeft hij beschaamd", aldus de officier van justitie.

Vanmiddag is het de beurt aan de advocaten van Ali B. om hun pleidooi te doen. Vervolgens heeft de rapper zelf het laatste woord.

Meer over