Jumbo-rel

OM eist taakstraf en één maand voorwaardelijke celstraf voor Glennis Grace

26 oktober 2022 16:19 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP/Robin van Lonkhuijsen
Het OM heeft vandaag één maand voorwaardelijke celstraf geëist en een taakstraf van 200 uur voor zangeres Glennis Grace. De celstraf is met een proeftijd van twee jaar.

De zangeres wordt volgens het OM verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachte rade en bedreiging. Dat laatste kan het OM niet bewijzen.

Alle straffen

Tegen de ex van Grace wordt dezelfde straf geëist. De andere leden van haar 'privéleger' krijgen een werkstraf. Haar zoon staat donderdag samen met een vriend voor de kinderrechter. Hun rechtszaak vindt achter gesloten deuren plaats.

Incident

De rel waar de zaak over gaat vond plaats op 12 februari bij een Jumbo in Amsterdam. Na de rel worden zowel Grace, als haar zoon en ex aangehouden. De zoon van de zangeres had in de winkel een elektronische sigaret gerookt. Hij werd daarop aangesproken en vervolgens de winkel uitgeduwd. Hij viel daarop met zijn gezicht tegen een rek en kwam met een bebloed en gehavend gezicht thuis, aldus Glennis Grace aan tafel bij Jinek. 

Verhaal halen

Daarop is Grace met zeven man naar de supermarkt gegaan. Naar eigen zeggen vroeg de zangeres aan een personeelslid "waarom ziet mijn kind er zo uit?" en verloor ze daarna na een lach de controle en gaf ze hem 'een duw in het gezicht'. Ze ontkent de winkelmedewerker te hebben bedreigd. Vier minuten lang is er grote paniek geweest door de situatie waarbij mensen achter elkaar aan gingen. 

Beelden

Tijdens de zitting in de rechtbank van Amsterdam werd de zangeres geconfronteerd met bewakingsbeelden van het incident, waarbij drie supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. Op de beelden was te zien dat de zangeres de eerste klap uitdeelde. Ook is op de beelden te zien dat zij een medewerker een knietje geeft. Dat laatste kan Grace zich niet meer herinneren.

Advocaat

Kerem Canatan, de advocaat van Glennis Grace, vindt dat zijn cliënte moet worden vrijgesproken van alle feiten. Zo vindt Canatan dat er 'niet genoeg bewijs is voor de doodsbedreiging en mishandeling waar de zangeres van wordt verdacht'. Ook ontkent de advocaat dat de zangeres de Jumbo-medewerker met haar knie heeft geraakt. Dit zou op de beelden niet te zien zijn. Daarnaast vindt hij dat zijn cliënte door haar bekendheid last had van een 'nadeelsbehandeling' in plaats van een voorkeursbehandeling. 

Meer over