Rechtbank

OM eist zes jaar cel voor 'brute overval' op Mark Gillis

29 augustus 2023 15:37 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP / Rob Engelaar
Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaan de drie verdachten van de overval op Mark Gillis zes jaar de cel in. Dat is zojuist naar buiten gekomen.

Of ze dat ook daadwerkelijk moeten, is de vraag. De uitspraak van de rechter volgt later.

Overval op Mark Gillis

In 2021 werd de zoon van Peter Gillis, Mark, overvallen in een van de vakantieparken van de familie, Prinsenmeer in Ommel. Hij kwam net aan bij zijn chalet toen hij door de mannen werd overmeesterd. "Met bruut geweld hebben jullie mij naar binnen gesleurd, alsof ik een stuk straatvuil was", blikt hij terug in zijn slachtofferverklaring. "Een van jullie heeft me gewurgd tot bijna mijn laatste adem, terwijl de ander schoppend en slaand tekeerging."

Hierbij kwam een enorme doodsangst naar boven. "Het enige waar ik aan kon denken, was de mooie tijd die ik tot dan toe mee had gemaakt. Ik was letterlijk aan het wachten tot er een mes in mijn rug werd gestoken", aldus Mark. "Ik hoop dat jullie gestraft worden, maar dat zal dan voor een tijdje zijn. Voor mij is het levenslang waar ik mee om moet gaan."

Verdachten

Waar in dit soort zaken verdachten zich vaak beroepen op hun zwijgrecht, is dat ditmaal niet helemaal het geval. Eén van de verdachte geeft toe op de beelden te staan. Hij ontkent echter dat hij bewust naar het vakantiepark is gekomen om Mark wat aan te doen: het zou enkel zijn gegaan om een zakelijk conflict. 

De officier van Justitie (ovJ) vindt dit echter lastiger te rijmen met het feit dat ze aankwamen met gezichtsbedekking en gelijk spoten met pepperspray. Het Openbaar Ministerie eist nu voor alle drie de verdachten een celstraf van zes jaar.

Meer over