Mannen bieden excuses aan

OM start onderzoek naar kaarsenverhaal en Johan Derksen biedt toch excuses aan

28 april 2022 14:01 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Wim Sneller
Johan Derksen heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt met zijn uitspraken in Vandaag Inside. Het Openbaar Ministerie start een onderzoek in naar het verhaal met de grote kaars.

Update: Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfried Genee zullen donderdagavond hun escuses aanbieden voor de uitspraken die Derksen dinsdag deed en de pret die daarna ontstond. Eerder weigerde Derksen nog excuses aan te bieden. Dat liet producent Talpa vandaag weten. 

Derksen vertelde dinsdag dat hij als jongeman na een dronken avondje stappen een kaars in een vrouw had gestopt. De volgende dag nuanceerde de talkshowgrootheid zijn uitspraken door te zeggen dat hij de kaars slechts rechtop tussen de benen van de vrouw had gezet. 

Betrokkenen worden gehoord

Het OM vindt dat er sprake is van 'zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag' en wil er nu het fijne van weten. Daarom start het een opsporingsonderzoek in. Dat betekent dat betrokkenen gehoord worden en dat Derksen tekst en uitleg zal moeten geven. Daarna wordt bepaald of het om een strafbaar feit gaat.

Keeper van Veendam

Wie de vrouw in kwestie is, is niet bekend, maar misschien treedt zij naar voren nu dit verhaal in de openheid is. Derksen vertelde ook dat hij destijds op pad was met de keeper van Veendam. Wellicht wordt dit heerschap ook gehoord. 

Meer over