Omroep MAX boos op Albert Heijn en de BBC vanwege Heel Holland Bakt

Jan Slagter van Omroep MAX vindt het maar niets dat de BBC in samenwerking met Albert Heijn een hele lijn met Heel Holland Bakt-bakspullen op de markt brengt.

Slagter vindt dat de BBC het succes van Heel Holland Bakt in Nederland uitbuit terwijl MAX daar helemaal niets mee te maken heeft. Bij Albert Heijn liggen vanaf vandaag allerhande Heel Holland Bakt-bakspullen in de schappen.

In de Telegraaf vertelt Jan Slagter over zijn frustraties. „Wij hebben hier niets mee te maken en we verdienen er ook niks aan. De BBC buit nu ons succes uit en daar baal ik van. Niet omdat we er geen geld voor krijgen, maar ik had het zelf nooit zo gedaan. Je mag ’programmagerelateerde producten’ op de markt brengen, maar dan denk ik eerder aan een dvd of een keukenschort. Een complete lijn doet ons programma geen goed.”

Kleine lettertjes

Toch kunnen MAX en Jan Slagter er niets tegen doen. „Heel Holland Bakt is van oorsprong een programma van de Britse publieke omroep, de BBC. In ons contract met de BBC is vastgelegd dat zij dit mogen doen. Ik wist het aanvankelijk niet eens; het staat in de kleine lettertjes. De publieke omroep mag niet dienstbaar zijn aan winst van derden. Het exclusief aanbieden van producten in één winkel is helemaal uit den boze. Op overtredingen staan hoge boete.”

Heel Holland Bakt is zeer populair in Nederland. Naar de meest recente uitzending keken 1,6 miljoen mensen.

Reageren