Welvaart en vrijheid

Omroep MAX pakt uit met avonden over de Jaren 70

9 april 2024 10:39 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© MAX
Omroep MAX gaat met twee nieuwe programma's inzoomen op de jaren 70. De programma's starten op dezelfde dag. Het gaat om zes afleveringen van In de voetsporen van de Jaren 70 en hetzelfde aantal afleveringen van Het design van de Jaren 70.

Dat meldt de omroep dinsdag.

Jaren 70

Het idealisme viert hoogtij en de strijd voor gelijke rechten tussen man en vrouw, voor homo’s en lesbiennes en arbeidsmigranten laait op. Het zijn maar enkele voorbeelden van de thema's die in de jaren 70 spelen. Presentator Philip Freriks praat met mensen die de vrijheid zochten in deze tijden. 

Design

Een uur later duiken we met Philip Freriks in het design van deze tijd. Het korset was verleden tijd en alles kon qua kleding. Philip praat met zes gasten uit de wereld van kunst, wetenschap en mode, over het design van die vrije jaren 70.

Vanaf zaterdag 11 mei om 20.35 uur is In de voetsporen van de Jaren 70 op NPO2 te zien. Aansluitend is Het design van de Jaren 70 vanaf zaterdag 11 mei om 21.25 uur bij MAX op NPO2 Extra. NPO2 Extra is te vinden op kanaal 82 en voor iedereen te zien via de app van NPO Start of online.

Meer over