Omstreden Project P: Stop het Pesten eindelijk van start

Er was de afgelopen weken nogal wat te doen om Project P: Stop Het Pesten. Voor en tegenstanders rolden over elkaar heen in de discussie. Nu begint het programma echt.

In het omstreden programma Project P: Stop Het Pesten leggen jongeren met een verborgen camera vast hoe ze worden gepest. Naderhand confronteren Johnny de Mol en Dennis Weening docenten en klasgenoten met de beelden.

Ophef

Al voor deze eerste uitzending ontstond er grote ophef over Project P. Een aantal scholen maakte bezwaar tegen de handelwijze van de makers. Vooral de verborgen camera zat ze dwars. Pesters waren herkenbaar in beeld en zouden zo in hun persoonlijk integriteit aangetast worden. Ook ouders klaagden het RTL 4-programma aan.

Late Night

Johnny de Mol en Dennis Weening verschenen aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night om de publieke opinie te keren. Voor de overtuigingskracht namen ze de gepeste Jordy mee. Jordy is ook meteen te zien in de eerste aflevering. De 16-jarige vmbo-leerling wordt al zeven jaar gepest. Al 7 jaar wordt Jordy dagelijks uitgescholden en geslagen. Johnny de Mol confronteert zijn klasgenoten met de verborgen camerabeelden. Wat gebeurt er nu zij zien wat Jordy elke dag meemaakt?

Beste vrienden

Bij RTL Late Night vertelde Jordy dat hij sinds de interventie van Project P niet meer gepest wordt, de pesters uit het verleden zijn nu zelfs zijn beste vrienden. Bij andere jongeren schijnt de methode minder succesvol te werken, maar laten we eerst even de eerste aflevering afwachten voor we een definitief oordeel vellen.

 

Reageren