Wisseling

Onderzoeksprogramma Zembla krijgt andere uitzenddag

9 januari 2024 13:21 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© BNNVARA
De vaste kijkers van onderzoeksprogramma Zembla moeten goed opletten. De NPO heeft namelijk besloten om de uitzenddag te verplaatsen van de donderdag- naar de zondagavond.

Pak je agenda er dus maar snel bij. 

Zembla

Het is goed mogelijk daZembla geen introductie meer nodig heeft. Het programma is al 25 jaar op televisie en heeft zich in die jaren weten te vestigen als een betrouwbare bron van onthullende verhalen voor het Nederlandse publiek. Dit jaar moeten de vaste kijkers echter wel even schakelen: BNNVARA onthult vandaag dat het programma dit jaar verhuist van de vaste donderdag- naar de zondagavond van NPO2.

Boxtel

Qua inhoud hoeven de kijkers echter geen grote veranderingen te verwachten. Ook dit seizoen duiken de makers weer in complexe zaken en proberen ze er alles aan te doen om hun vragen beantwoord te krijgen. Zo nemen de makers als eerste dit seizoen de positie van arbeidsmigranten in Nederland onder de loep.

In Boxtel staan al sinds de zomer van 2023 boze burgers lijnrecht tegenover hun gemeentebestuur, omdat er aan de rand van het dorp een migrantenhotel voor vierhonderd arbeidsmigranten gepland staat. Het burgerprotest loopt steeds hoger op en de arbeidsmigranten zelf blijken een paar wijken verderop onder dubieuze omstandigheden te wonen en te werken. En eerlijk waar, zo gaat het er in meer gemeentes aan toe. De vraag is dus: waarom voelt niemand zich verantwoordelijk om er iets aan te doen?

De aflevering Zembla: Arbeid op Bestelling is op zondag 14 januari vanaf 22:10 uur te zien bij BNNVARA op NPO2. Verder dit seizoen zal het nog draaien om de brandweer en de plaatselijke eendenslachterij van Ermelo.

Meer over